perjantai 4. lokakuuta 2013

Uusi vertaispäivittäjä-koulutus liikkeelle!

Vertaispäivittäjä-koulutus tai oikeammin vertaispäivittäjien innostamisryhmä kokoontui tänään ensimmäistä kertaa uuden ryhmän kanssa. Tarkoituksena on yhdessä jakaa ja luoda malleja vertaistyöhön oppilaitosarjessa.

Aloitustapaamisessa keskustelimme millaisia odotuksia ryhmällä on ja Anne vastavuoroisesti esitteli tähtisakaramallimme, joka toimii tapaamistemme kompassina. Jokaisen puolituntisen tapaamisen teema on etukäteen sovittu, mutta sisältö elää osallistujien mukaan.

Vertaispäivittäjä-koulutuksen takana on ajatus sosiokulttuurisesta innostamisesta. Kuinka saamme käyttöömme sellaisia voimavaroja ja taitoja, jotka innostavat meitä yrittämään uudestaan ja uudestaan ja kokeilemaan uusia asioita.  Kuinka höynäytämme muita mukaan vertaisiksi? Kuinka rakennamme tiloja, jossa uudenoppimiselle on edellytykset? Kuinka sytytämme liekin, joka värjyy jossain arjen alla? 

Tästä on taas upeaa aloittaa! Toisilta oppiminen on parastamista parhaimmillaan. Tervetuloa mukaan uudet vertaispäivittäjät, meillä on Annen kanssa niin paljon opittavaa teiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti